В региона

Езерото Клептуза

Езерото „Клептуза“ се намира в западният край на Велинград, в квартал „Чепино“, на десния бряг на река Чепинска. Паркът примамва гостите и жителите на града с красивата си природа и спокойното езеро. Мястото е подходящо за разходки, среща с приятели и питие. Има и площадки за наблюдение на птици и животни.

Клептуза е един от символите на града. Той е дом за повече от 285 вида растения, голяма част, от които ендемити – воден габър, жешля, родопска теменуга; и за множество животни – елени, сърни, зайци, диви свине, гривяци, сойки, кълвачи, гълъби.

Близо до парка се намира параклисът „Св. Илия“. От тук тръгват и различни пътеки с маркировка за по-дълги разходки. Те могат да ви отведат до местностите Сива вода, Харманите, Брезите.

 

Юндола и Белмекен

Местността Юндола се намира на 16 км от Велинград. До нея се стига по пътя от Велинград за Банско и Разлог. Възможност за незабравима разходка в района на язовира сред прекрасната природа наоколо. Язовир Белмекен, разположен на 1923 м н.в., е най-големият язовир на Балканския полуостров с насипна стена и е част от каскадата „Белмекен – Сестримо – Чаира“, подходящ за разходки и пикници сред природата.

Хотели в Велинград

Семеен хотел „Старата къща“

Семеен хотел „Старата къща“ – Велинград е реставрирана и обновена 160-годишна къща. Работи целогодишно като туристически комплекс – хотел и механа.

  януари 2020
  П В С Ч П С Н
       
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  

  Семеен хотел „Старата къща“ – Велинград

  Семеен хотел „Старата къща“ – Велинград е реставрирана и обновена 160-годишна къща. Работи целогодишно като туристически комплекс – хотел и механа.

  Намира се в центъра на град Велинград. Уникална е със своята автентичност и стил, бутикови стаи, рисувани мебели, дърворезби и стенописи. През летните месеци гостите могат да се потопят в прохладата на лятната градина и на чардака под асмата, а зимата пред камината в механата. Перфектно обслужване и вкусни ястия от българската национална кухня, традиции и родопско гостоприемсво за всеки гост.

  Политика на настаняване

  Не се допускат домашни любимци в рамките на помещенията на къщата за гости! Организирани групови посещения и различни събития са обект на договаряне на цените и в определения краен срок за резервация и промени е 15 дни. Резервации ще се считат за потвърдени след регистрацията на авансово плащане. Сумите, платени за резервация, но неизползвани услуги не се възстановяват!